Rederij Lampedusa i.s.m. ZEP Theater Producties

Enkeltje Parade (bootticket mét voorstelling op de boot)
  • Nog geen tijden bekend

Je kunt dit jaar ook weer met de boot naar de Parade, en wel met Rederij Lampedusa. Rederij Lampedusa is een nieuwkomer in de Amsterdamse grachten met een team van (voormalige) vluchtelingen. De vloot van de rederij bestaat uit twee door Italië geschonken boten die zijn achtergelaten na de gewaagde overtocht. De boten staan symbool voor het lef en de hoop van de vluchteling, de hoop op een betere toekomst. Met Rederij Lampedusa geven ze vorm aan die toekomst en nodigen ze je uit om mee te varen over het rustig kabbelende grachtenwater.

Je kunt drie keer per dag met Rederij Lampedusa naar de Parade varen. Op de vaarten vindt een voorstelling plaats waarbij een gids meegaat die zowel zijn vluchtverhaal vertelt als dat van enkele voorgangers: verhalen van vluchtelingen die eerder in Amsterdam aankwamen en hoe het hen verging.

Deze tochten vertrekken vanaf Mediamatic, aan de Dijksgracht 6 (naast Hanneke’s Boom, de Klimhal en vlakbij de OBA).  Het kaartje van € 20,- is inclusief entree voor het Paradeterrein à € 7,50.

Data Amsterdam
vrijdag 12 t/m zondag 14 augustus
donderdag 18 t/m zondag 21 augustus
donderdag 25 t/m zondag 28 augustus

of
Dit waren de voorstellingen van de tournee van 2016

Voorstellingen in andere steden