Duurzaamheid

Al onze keukens werken met bio-industrie vrije producten. Ook stellen we minimumclaims aan de mee-reizende restaurants, deze zijn hieronder te downloaden. Zo moet alle vis voldoen aan de norm en is er uitsluitend vlees en gevogelte van binnen Europa te vinden op het festivalterrein.
Dit jaar hebben we een nieuwe biologische huiswijn, Treeborn Wine. Door de verkoop van deze wijn ondersteunen we Weforest en kan deze organisatie deze zomer 20.000 bomen planten in een gebied zes keer keer zo groot als de vier parken van de Parade samen. Onze huiswijn zit in PET flessen, een ECO-vriendelijke verpakking. De fles is recyclebaar, de productie kost minder energie en de fles is tien keer lichter dan een glazen fles. Dat zorgt voor minder CO2 uitstoot bij het vervoer.
We schenken uitsluitend kraanwater met en zonder bruis, in plaats van bronwater.

Downloads

Afval

Afval bestaat niet, ook niet op de Parade. Afval kan hergebruikt worden en daarom zamelen we alles apart in: glas, karton, papier, plastic, PET-flessen, olie en vetten. Daarnaast produceren we zelf zo min mogelijk afval door gebruik te maken van porseleinen serviesgoed, borden, bestek en herbruikbare glazen.

Parade Amsterdam mag zich ‘Veilig Drinkwater Locatie’ noemen

Als pilot voor het in ontwikkeling zijnde keurmerk ‘Veilig Drinkwater Locatie’ wordt de tijdelijke waterinfrastructuur van de Parade onafhankelijk beoordeeld door keuringsinstituut Kiwa. Het keurmerk dat we ontvingen, geeft de zekerheid dat de drinkwaterinstallatie onafhankelijk getoetst (Kiwa) en gewaarborgd is. Dit wil niet zeggen dat ons water eerder niet veilig was, maar door het keurmerk zijn bezoekers nu gegarandeerd van veilig drinkwater op de Parade. Het keurmerk biedt vertrouwen aan overheidsinstanties, evenementenorganisaties en niet te vergeten de consument dat het water op een evenement veilig en dus drinkbaar is.

Vaste stroom in Utrecht

Het Moreelsepark in Utrecht is de eerste Paradelocatie waar het festival in 2016 op vaste stroom ging werken. Dat was goed nieuws, want het werken op vaste stroom is duurzamer en schoner, omdat er geen uitstoot is. Het plaatsen van vaste stroompunten werd gerealiseerd door de gemeente in het kader van luchtkwaliteitverbetering van de stad in samenspraak met de Parade. Ook in Park Nieuweroord, waar de backstage van het festival zit, is een vaste stroomaansluiting geïnstalleerd.